Gezellig, je nodigt wat vrienden of familie uit voor een barbecue bij jou in de tuin. Of je organiseert een barbecue voor de hele buurt, klas of het hockey- of voetbalteam! Hoe zorg je ervoor dat alles op rolletjes loopt? wij helpen je niet alleen met het vlees, maar ook met een lijst met benodigdheden voor een lekkere barbecue!

Barbecue

Barbecues / grillplaten en brandstof

Een traditionele houtskoolbarbecue geeft het echte barbecuegevoel, maar grillen op gas is wel heel praktisch.

Barbecue

Barbecuegereedschap

Zorg voor de juiste BBQ-tools. Gereedschappen die handig zijn voor, tijdens en na afloop van je barbecue!

Barbecue

Voldoende eten en drinken

Hoeveel vlees heb je eigenlijk nodig? Het maakt veel uit voor wie je een barbecue organiseert.

Succesvolle barbecue tips & trucs

Een goede voorbereiding is het halve werk!

  1. Steek de barbecue tenminste 1 uur van tevoren aan.
  2. Ga als volgt te werk: leg een bergje houtskool in de barbecue. En plaats daar aanmaakblokjes tussen. Steek de aanmaakblokjes aan. Op het moment dat de houtskool goed gloeit, kunnen de kolen over de barbecue verspreid worden. Raadpleeg ook de aanwijzingen op de verpakking van de barbecue / houtskool / aanmaakblokjes.
  3. Zijn de vlammen gedoofd? En zijn de houtskool of briketten grijs van kleur? Dan heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen.
  4. Voeg wel tijdig nieuwe kolen toe. Dan hoef je de barbecue niet opnieuw aan te steken.
  5. Gebruik een tang, dus geen vork, om het vlees op het rooster te leggen. En om het te keren. Zo blijven de vleessappen bewaard in het vlees.
  6. Dep gemarineerd vlees – voordat je het roostert – goed droog met keukenpapier.
  7. Strooi van tevoren nooit zout op het vlees. Dan verschijnt er vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt.
  8. Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Teveel om en om draaien is niet goed.
  9. Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken, blijft het sappiger.
  10. Trek vlees dat aan het rooster kleeft niet los. Laat het even liggen, het laat vanzelf los. Is het gerecht toch aangebrand? Snijd de verbrande randjes eraf.
  11. Gebruik je een houtskoolbarbecue? Dan moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste worden geroosterd.
  12. Bij een barbecue met een verstelbaar rooster kun je de temperatuur regelen door het rooster hoger of lager te plaatsen.
  13. Werk je met een elektrische barbecue? Leg het snoer stevig vast op de grond. En pas op met regen.
  14. Voor de gasbarbecue geldt dat de gasfles rechtop naast de barbecue moet worden geplaatst.

Vlees bewaartips

  • Zet het vlees direct na thuiskomst in de koelkast of diepvriezer. Wanneer het vlees dezelfde of de volgende dag wordt genuttigd kan het in de koelkast worden bewaard.
  • Haal ingevroren vlees de avond tevoren uit de diepvries en laat het in de koelkast ontdooien.
  • Houd het vlees zo lang mogelijk in de koelkast. Zo voorkom je dat vlees, dat uiteindelijk niet opgaat, onnodig lang in de (warme) buitenlucht ligt.
  • Leg het vlees nooit in de zon.
  • Kip en varkensvlees dien je altijd helemaal gaar te eten!
  • Leg bereid vlees nooit bij rauw vlees, gebruik hiervoor altijd schone schalen.
BBQ worst

Groot in Food, keurslager

Van Ostadelaan 276
1816JH Alkmaar
0725120919

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten