Op zoek naar echt feestelijk vlees? Wat dacht je van rollade! Rollade kun je uitstekend van tevoren klaarmaken.
*De bereidingstijd van een rollade is afhankelijk van het soort vlees, de omvang en de vulling. Om de gaarheid te controleren, kun je het beste een vleesthermometer te gebruiken. Die steek je in de kern van het vlees. Elke soort rollade heeft zijn eigen kerntemperatuur waarbij het vlees goed is, wij geven je graag advies!
Onze verse rookworst maak je eenvoudig thuis klaar door hem te wellen in warm water!
Je kunt het draaien trouwens ook aan ons, de Keurslager overlaten. In onze toonbank liggen verschillende soorten ballen gehakt. Supervers en mooi rond! Soms ook al gebraden. Die hoef je alleen nog maar even op te warmen.
Sous-vide koken is makkelijk. Sterker nog, sous-vide behoort tot een de meest eenvoudige manieren van koken. Bij sous-vide gaart vlees in een vacuüm getrokken plastic zakje in heet water. Het enige dat je ervoor nodig hebt is een sous-videapparaat en geschikte plastic zakjes. Het apparaat zorgt ervoor dat het warme water circuleert, waardoor de inhoud gelijkmatig gaart. Sous-vide heeft diverse pluspunten, die te maken hebben met zekerheid en gemak, van het begin van het kookproces tot het eindresultaat.
Je stelt de apparatuur in en het water blijft constant op dezelfde temperatuur. Tijdens het garen hoef je niet meer naar je vlees om te kijken, zoveel zekerheid geeft deze methode. Doordat de garing zo gelijkmatig gaat, krijgt het vlees een bijzondere textuur en blijft de smaak puur.
Welk stuk stoofvlees je ook gebruikt... de bereiding is in principe altijd hetzelfde!
Hoe lang je de pan moeten laten opstaan hangt af van de hoeveelheid bindweefsel en de grootte van het stuk vlees. Dus kook volgens een recept, of vraag ons om advies!
Heb je vlees gebakken in de pan? Dan bevat de pan vaak nog vleessappen, vet en aanbaksels die een heerlijke smaak kunnen geven aan jus.
Wil je een écht lekkere schnitzel dan is goed vlees en de juiste bereiding het recept om verschil te maken.