Feestelijk vlees

Stukjes vlees samen oprollen, vastbinden en geduldig braden... De rollade is van oorsprong een mooie manier om geen vlees te verspillen. Maar inmiddels is het een feestmaal op zich, waar hele mooie stukken vlees in worden verwerkt in tal van (kruiden) variaties. 

De Keurslager biedt een ruime keuze in rollades. Natuurlijk kun je ook een rollade laten maken: voor 3 of 10 personen, gekruid of met een speciale vulling. En op jouw verzoek wil hij de rollade ook voor je braden. 

Rollade

Varkensrollade

Van nature gewoon lekker

Rollade

Runderrollade

Botermals rundvlees, één van de specialiteiten van Peter!

Rollade

Kalfsrollade

Niemand maakt kalfsrollade zo lekker klaar als Peter.

Rollade bereiden

In 5 stappen ben je klaar!

  1. Verwarm de oven voor.
  2. Braad de rollade, indien nodig, eerst aan in de pan.
  3. Draai na het voorverwarmen de temperatuur terug naar 125 graden zodra de rollade in de oven gaat. 
  4. Heeft de rollade de gewenste gaarheid? Laat het vlees dan een minuut of tien afgedekt rusten. Dat maakt het nog malser.
  5. Snijd of knip de touwtjes los, snijd het vlees in plakken en voeg eventueel nog een saus toe aan het braadvocht.

De rolladeknoop

Kruiden, oprollen en opknopen. Zo maak je een rollade! De Keurslager doet dit natuurlijk graag voor je, een typisch slagersambacht.

 

Rollade
Rollade

Runderrollade

Houd rekening met braadverlies 
Magere runderrollade die smaakvol is gekruid. 
Bereidingstijd: 20 minuten per 500 gram
Rollade

Carpaccio rollade

Houd rekening met braadverlies 
smaakvolle runderrollade gevuld met pesto, pijnboompitjes en parmezaanse kaas. Smaakvol voor een feestelijk diner!
Bereidingstijd: 20 minuten per 500 gram

Rollade

Varkenslendefilet rollade

Houd rekening met braadverlies 
Magere varkensrollade! Toch sappig, lekker voor iedereen.
Bereidingstijd: 25 minuten per 500 gram

Rollade

Livar varkens rollade

Houd rekening met braadverlies 
Magere varkensrollade van het lekkere Limburgse kloostervarken LIVAR! 
Bereidingstijd: 25 minuten per 500 gra

Rollade

Schouderrollade

Houd rekening met braadverlies 
Doorregen varkensrollade, heerlijk mals en sappig!
Bereidingstijd: 30 minuten per 500 gram

Bereiding groot vlees

Groot in Food, keurslager

Van Ostadelaan 276
1816JH Alkmaar
0725120919

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten